Kinetikus művészet TELEPÍTÉS HOZOTT a világ összes villámlás egy helyen

Lightning olyan erő, amivel számolni kell: soha figyelembe véve, hogy az ősi időkben, az emberek már a félelem, a halálos erő a villámcsapás és a fülsiketítő dübörgése mennydörgés. Elég ésszerűen ezeket az eseményeket dühös istenek cselekedeteinek tulajdonították; Ma, a modern tudomány kellékek egy sokkal down-to-earth magyarázat fizika részt, és egy világméretű hálózat érzékelők generál valós idejű rekord villámcsapás szerte a világon.

[Dmitry Morozov]”s a legtöbb jelenlegi kinetikus művészeti létesítmény úgynevezett Adad hajtja e adatfolyamot. A Mezopotamian Isten Istentése után nevezték el, olyan karokból áll, amelyek váratlanul felfelé haladnak, amikor egy villámcsapást észlelnek bárhol a világon. Amikor egy kar leesik, leesik egy piezo kristályt, amely elektromos töltést generál, amely fényes fényt és hanghatást vált ki. Ezek a kristályok olyan darabok kálium-nátrium-tartarát (más néven Rochelle-só) és növesztettünk kifejezetten erre a projekt. Ők vannak elhelyezve Plexiglass tartók, amelyek szintén elektromos csatlakozásokat kínálnak.

Adad pókszerű design, a kísérteties hangok, valamint a hirtelen durran és villog, hogy ez egy meglehetősen nyugtalanító mégis gyönyörű kijelző a természet erőszakot. és ez egy darab fellebbezés mérnöki szempontból is: karcsú alumínium csövek, szervo-vezérelt mozgás és az átlátszó kristály tulajdonosok, mind az által ellenőrzött Arduino, hogy megkapja az élő villám adatok keresztül egy Internet kapcsolat.

Többféle villám-érzékelőt láttunk, általában egy szabványos rádiós vevő vagy egy speciális chip alapján. Ha érdekel a saját piezo kristályok növelése, akkor is lefedjük.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post